Working Holiday vízum do Kanady

Co to jsou Working Holiday víza?

Hledáš způsob, jak se vydat do Kanady a mít možnost tam delší dobu žít a pracovat? Working Holiday víza do Kanady jsou nejrozšířenějšími typy víz do Kanady a spadají pod program "Zažijte Kanadu" (International Experience Canada, často jen IEC). Tato víza umožňují občanům České a Slovenské republiky ve věku 18-35 let po dobu 1 roku Kanadu poznávat, cestovat, neomezeně v ní pracovat a až 6 měsíců studovat. Žádost o Working Holiday víza se podává online a doba vyřízení je 1-2 měsíce.

práce v kanadě

Podmínky žádosti

O Working Holiday víza se žádá online. Od roku 2016 funguje nový systém podávání žádosti a výběru uchazečů. Nyní je možné žádost podávat v průběhu celého roku. Uchazeči jsou evidováni kanadským imigračním úřadem v tzv. POOLS, kam budou zařazeny všechny žádosti. Kanadský imigrační úřad pak v pravidelných kolech (tzv. rounds of invitation) posílá určitému počtu náhodně vybraných kandidátů pozvánku k tomu, aby dodali do systému potřebné dokumenty a tím tak dokončili žádost o samotná Working Holiday víza. Po přidělení WH víz má žadatel 1 rok na to, aby vstoupil na území Kanady. Po 1 roce víza přestávají být platná.
Pro aktuální informace o změnách doporučujeme naštěvovat oficiální stránku International Experience Canada. Je možné, že se podmínky během roku budou měnit.

Jaké všechny podmínky tedy musím splňovat?

  • být občanem České republiky
  • být ve věku 18 - 35 let (včetně)
  • mít k dispozici finační krytí ve výši 2.500 CAD
  • doložit dostatek financí na nákup zpáteční letenky (nebo ji již mít zakoupenou)
  • mít zajištěné cestovní pojištění na celou dobu pobytu v Kanadě
  • uhrazený poplatek za vízum 226 CAD

Aktuální stav kvóty

Kvóta pro rok 2017 je od pondělí 17.10.2016 OTEVŘENA.

Své žádosti můžete podávat ZDE.

WORKING HOLIDAY 2017
Kvóta 1.000
První rozesílání pozvánek 12. - 17.12. 2016
Počet aktuálně volných míst 1
Počet kandidátů 1.446

Klikni zde pro aktuální informace

Jaké kategorie se rozlišují?

WORKING HOLIDAY: program vhodný pro ty, kteří chtějí v Kanadě na omezenou dobu cestovat a zároveň si díky možnosti práce přivydělat na náklady vynaložené na svůj pobyt

YOUNG PROFESSIONALS: program vhodný pro ty, kteří chtějí získat pracovní zkušenost v Kanadě a díky tomu zvýšit svou možnost uplatnění na pracovním trhu. Výhodou programu je práce v multikulturním prostředí, osvojení si nových postupů na mezinárodním poli, zkusit si nějakou dobu žít a pracovat v jiné zemi a zdokonalit se v cizím jazyce.

INTERNATIONAL CO-OP INTERNSHIP: program vhodný pro ty, kteří chtějí získat cennou pracovní zkušenost ze zahraničí ve svém oboru. Tento typ programu je určen studentům, jejichž cílem je absolvovat pracovní zkušenost/stáž v Kanadě a tuto zkušenost dale zúročit např. při dalším studiu.

Nechceš čekat na Working Holiday?

Skvělou alternativou k Working Holiday vízum jsou Study & Work programy (tzv. Co-Op programy) - tyto programy jsou ideální pro ty, kteří by si v Kanadě rádi zlepšili angličtinu a získali nové kvalifikace a zároveň měli možnost legálně pracovat. Nechceš čekat na výsledky WH víz nebo už vypršela kvóta? Study & Work jsou pro Tebe tou pravou alternativou!

Jaké jsou hlavní rozdíly mezi Working Holiday a Study & Work programy?


 
Working Holiday Study & Work Program
Požadovaný věk 18-35 18+
Finančí krytí $2.500 $1.000 na každý měsíc pobytu (pouze na studijní část) 
Kvóta 1000 Neomezeno
Průměrná doba vyřízení  9 týdnů 3 týdny
Šance na získání 1% (mění se podle aktuálního stavu kvóty) 98%
Poplatky $226 $150
Aktuální počet volných míst 1 (stav k 2. 6. 2017)  Neomezený počet míst
Pracovní povolení Neomezený počet hodin 20 h/týdně během studia a až 40 h/týdně během pracovní části programu
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace