Working Holiday vízum do Kanady

Co to jsou Working Holiday víza?

Hledáš způsob, jak se vydat do Kanady a mít možnost tam delší dobu žít a pracovat? Working Holiday víza do Kanady jsou nejrozšířenějšími typy víz do Kanady a spadají pod program "Zažijte Kanadu" (International Experience Canada, často jen IEC). Tato víza umožňují občanům České a Slovenské republiky ve věku 18-35 let po dobu 1 roku Kanadu poznávat, cestovat, neomezeně v ní pracovat a až 6 měsíců studovat. Žádost o Working Holiday víza se podává online a doba vyřízení je 1-2 měsíce.

práce v kanadě

Podmínky žádosti

O Working Holiday víza se žádá online. Od roku 2016 funguje nový systém podávání žádosti a výběru uchazečů. Nyní je možné žádost podávat v průběhu celého roku. Uchazeči jsou evidováni kanadským imigračním úřadem v tzv. POOLS, kam budou zařazeny všechny žádosti. Kanadský imigrační úřad pak v pravidelných kolech (tzv. rounds of invitation) posílá určitému počtu náhodně vybraných kandidátů pozvánku k tomu, aby dodali do systému potřebné dokumenty a tím tak dokončili žádost o samotná Working Holiday víza. Po přidělení WH víz má žadatel 1 rok na to, aby vstoupil na území Kanady. Po 1 roce víza přestávají být platná.
Pro aktuální informace o změnách doporučujeme naštěvovat oficiální stránku International Experience Canada. Je možné, že se podmínky během roku budou měnit.

Jaké všechny podmínky tedy musím splňovat?

  • být občanem České republiky
  • být ve věku 18 - 35 let (včetně)
  • mít k dispozici finační krytí ve výši 2.500 CAD
  • doložit dostatek financí na nákup zpáteční letenky (nebo ji již mít zakoupenou)
  • mít zajištěné cestovní pojištění na celou dobu pobytu v Kanadě
  • uhrazený poplatek za vízum 226 CAD

Aktuální stav kvóty

Poslední kolo losování přihlášek je plánováno na 25.-29.9.2017!

Své žádosti můžete podávat ZDE.

WORKING HOLIDAY 2017
Kvóta 1.000 + 177 (přidáno 5.9.2017)
První rozesílání pozvánek 12. - 17.12. 2016
Počet aktuálně volných míst 176
Počet kandidátů 1,588

Klikni zde pro aktuální informace

Jaké kategorie se rozlišují?

WORKING HOLIDAY: program vhodný pro ty, kteří chtějí v Kanadě na omezenou dobu cestovat a zároveň si díky možnosti práce přivydělat na náklady vynaložené na svůj pobyt

YOUNG PROFESSIONALS: program vhodný pro ty, kteří chtějí získat pracovní zkušenost v Kanadě a díky tomu zvýšit svou možnost uplatnění na pracovním trhu. Výhodou programu je práce v multikulturním prostředí, osvojení si nových postupů na mezinárodním poli, zkusit si nějakou dobu žít a pracovat v jiné zemi a zdokonalit se v cizím jazyce.

INTERNATIONAL CO-OP INTERNSHIP: program vhodný pro ty, kteří chtějí získat cennou pracovní zkušenost ze zahraničí ve svém oboru. Tento typ programu je určen studentům, jejichž cílem je absolvovat pracovní zkušenost/stáž v Kanadě a tuto zkušenost dale zúročit např. při dalším studiu.

Nechceš čekat na Working Holiday?

Skvělou alternativou k Working Holiday vízum jsou Study & Work programy (tzv. Co-Op programy) - tyto programy jsou ideální pro ty, kteří by si v Kanadě rádi zlepšili angličtinu a získali nové kvalifikace a zároveň měli možnost legálně pracovat. Nechceš čekat na výsledky WH víz nebo už vypršela kvóta? Study & Work jsou pro Tebe tou pravou alternativou!

Jaké jsou hlavní rozdíly mezi Working Holiday a Study & Work programy?


 
Working Holiday Study & Work Program
Požadovaný věk 18-35 18+
Finančí krytí $2.500 $1.000 na každý měsíc pobytu (pouze na studijní část) 
Kvóta 1000 Neomezeno
Průměrná doba vyřízení  9 týdnů 3 týdny
Šance na získání 1% (mění se podle aktuálního stavu kvóty) 98%
Poplatky $226 $150
Aktuální počet volných míst 176 (stav k 1.9.2017)  Neomezený počet míst
Pracovní povolení Neomezený počet hodin 20 h/týdně během studia a až 40 h/týdně během pracovní části programu
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace