Studentská víza

Studentská víza do Kanady

Studentská víza jsou vhodná pro ty, kteří plánují v Kanadě studovat více jak 6 měsíců. Díky tomuto typu víza můžeš vstoupit do země za účelem studia nebo pro absolvování stále populárnějšího studijně-pracovního programu Co-Op (neboli Study & Work program), díky kterému půlku pobytu v Kanadě studuješ a druhou půlku máš možnost strávit prací. 

  • o studentská víza se žádá online na webových stránkách kanadského imigračního úřadu
  • doba vyřízení víz trvá 1-2 týdny, liší se to však případ od případu
  • o víza můžeš zažádat až ve chvíli, kdy jsi přijat ke studiu na základní, střední, vysoké, jazykové či odborné škole v Kanadě

Požadavky pro získání studentského víza do Kanady

  • vyplněný online formulář v angličtině nebo francouzštině na stránkách kanadského imigračního úřadu

  • jedna naskenovaná fotografie pasového formátu s neutrálním výrazem

  • doklad o finančním zabezpečení během pobytu v Kanadě - originál výpis z účtu za poslední 2 měsíce (na 1 rok by finanční krytí mělo být min. 10 000 CAD)
  • platný cestovní pas, který bude platný po celou dobu Tvého pobytu v Kanadě a alespoň jeden den po návratu
  • potvrzení o přijetí ke studiu v Kanadě (dodá Information Planet)
  • platební kartu umožňující provádění plateb přes internet – vízový poplatek ve výši 150 CAD se platí kartou přímo při podání žádosti o vízum a je nevratný i v případě zamítnutí

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace