Absolventská víza do Kanady

Absolventské vízum do Kanady

Pokud v Kanadě vystuduješ vysokou školu a chceš v zemi i nadále zůstat, máš možnost zažádat si o tzv. Post Graduation Work Permit, neboli absolventské vízum. Toto vízum Tě opravňuje až 3 roky (v závislosti na délce Tvého studia) v Kanadě legálně žít a pracovat. Absolventská víza jsou často nejjednodušší cestou, jak dostat v Kanadě trvalý pobyt.

O vízum můžeš zážádat pokud:

  • máš platné studentské vízum při žádaní o absolventské
  • jsi nepřetržitě studoval/a a dokončil/a denní studium v Kanadě, které trvalo minimálně 8 měsíců
  • jsi úspěšně dokončil/a studijní program a obdržel/a písemné potvrzení (diplom, certifikát,..)

Typ studia  Délka studia  Náklady na rok studia (v CAD)  Délka absolventského víza  Průměrné výdělky absolventů v Kanadě (v CAD) Průměrné roční náklady na pobyt v Kanadě (v CAD)
 Státní odborná škola  1 - 4 roky  12.000 - 18.000  1 - 3 roky   35.000 - 75.000  15.000
 Soukromá odborná škola  1 - 4 roky  6.000 - 14.000  1 - 3 roky   35.000 - 75.000   15.000
 Bakalářské studium   3 - 4 roky   22.000 - 25.000  3 roky   35.000 - 80.000   15.000
 Magisterské studium  1 - 2 roky  15.000 - 25.000  2 - 3 roky   38.000 - 100.000  15.000

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace