Pracovní víza

Pracovní víza do Kanady

Pracovní vízum Ti umožňuje pracovat v Kanadě. Pro dospělého člověka je poměrně obtížné získat pracovní povolení do Kanady. Žádost o pracovní povolení v Kanadě je poměrně komplikovaná záležitost a vyžaduje mnoho formálních náležitostí.

Information Planet NEZPROSTŘEDKOVÁVÁ pracovní víza do Kanady, ale rádi poskytneme zájemcům exkluzivní kontakt na českého imigračního poradce žijícího v Kanadě!

Jaké hlavní podmínky musíš splňovat, abys měl šanci získat pracovní vízum?

  • produktivní věk 
  • znalost angličtiny na vysoké úrovni 
  • vzdělání v oboru
  • praxe v oboru 

Uchazeči, kteří mají ukončení studium v Kanadě nebo již mají pracovní zkušenost z Kanady, získávají více bodů. Větší počet bodů mají také uchazeči s konkrétní pracovní nabídkou od kanadského zaměstnavatele. Více informací najdeš ZDE

 

potvrzeni kanadska pracovní viza

Nesplňuješ podmínky, ale přesto chceš získat možnost pracovat v Kanadě?

Máš pracovní nabídku od kanadského zaměstnavatele?

Ve většině případech jediná možnost, jak pracovní povolení získat, je dostat pracovní nabídku od kanadského zaměstnavatele. Pokud tuto nabídku dostaneš, můžeš si o pracovní povolení zažádat online na kanadském imigračním úřadu. Tvou žádost přezkoumá oddělení Labour Market Impact Assessment (zkratka LMIA) - úřad, který posoudí, zda místo, které Ti bylo nabídnuté není v první řadě možné obsadit kanadským občanem.

Žádosti o pracovní povolení do Kanady se podávají přes tzv. Express Entry program, který funguje na podobném principu jako u Working Holiday víz. V programu je nutné si vytvořit profil, do kterého vyplníš informace o svém vzdělání, pracovních zkušenostech, věku, jaké umíš jazyky (především AJ a FRJ), zda máš pracovní nabídku, atd. Program pak tvůj profil skenuje a vyhodnocuje, zda zrovna Ty jsi vhodným kandidátem. Doba zpracování trvá maximálně 6 měsíců a v tomto programu můžeš zůstat po dobu 1 roku. Vybraní kandidáti pak zaplatí poplatek za víza a nahrají do systému požadované dokumenty.

V rámci Express Entry existuje 6 kategorií:

  • Federal Skilled Worker (FSW) - nutnost alespoň 1 roku praxe v oboru
  • Federal Skilled Trades (FST)
  • Canadian Experience Class (CEC) - nutnost alespoň 1 roku praxe v oboru v Kanadě
  • Provincial Nominee (PN) - nominován jednotlivými provinciemi
  • START UP víza
  • Self Employed

Co-Op (Study and Work program)

Tento jedinečný studijně-pracovní program umožňuje studium a práci v Kanadě. K tomu, aby jsi mohl spolu se studijní částí absolvovat i tu pracovní, budeš potřebovat dodatečné pracovní povolení. O toto povolení se žádá spolu se studentským ještě z České republiky. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace